marți, 2 iunie 2009

Weather Boy

Bună seara, doamnelor şi domnilor. Sînt Ştefan Aprodu şi-am venit... ăăă, am venit..., (oftat sincer) să vă spun vremea. Mîine o să fiu (e pluralul, în caz că vi se pare nepotrivit) nori întunecaţi. Aşa că nu uitaţi (brusc certăreţ) să vă luaţi umbrela! Dar mai multe amănunte aflaţi de la colegul meu, Daniel Osmanovici. Final glorios.

Pentru cei care nu au aflat încă pentru că nu le-am dat mii de smsuri şi mmsuri şi ymssnguri online şi offline, fane a fost ieri prezentator meteo, de ziua copilului la Realitatea TV. Promit, pentru cei care nu au mai avut nervi să stea să vadă toate jurnalele zilei că voi face rost de o înregistrare. La care eu sigur o să mă uit de cincizeci de ori. O sută...?

Dar să ştiţi că omuleţul a avut o primă zi de lucru grea. A început-o prin a se agita că-şi va uita punga cu pantofii negri, de costum, în tramvai. Nu s-a despărţit de ea. Apoi a alergat să-şi cumpere cravată. Papionul nu părea o idee bună pentru apariţia în jurnalul de ştiri. Nu vă puteţi imagina ce înseamnă să cumperi o crăvăţică de copil în Bucureşti. Nu există decît în locuri pe care numai cunoscătorii le ştiu, eu nu sînt cunoscător. Şi unde găseşti ai tot felul de amintiri legate de cravatele lu' tataie. Următoarea escapadă a fost în hala Realităţii, unde e o veşnică şi aproape paroxistică gălăgie. Mîncase de prînz. Nu dormise de prînz... Aşa că am dat bice textelor ca să mă pot rupe din balamuc să îl astruc în vreun spaţiu cît de cît suportabil unde să tragă un pui de somn înainte de a se face superstar. Superstarul a dormit, deci, preţ de un ceas şi jumătate în clubul de la Ziua. Acolo sînt canapele roşii şi negre, e aerisit şi oamenii nu fac gălăgie. Odată ce a făcut ochi, am pornit îndărăt în celălalt capăt al Casei Presei. S-a îmbrăcat în costum, am adăugat cravata. Un strat de pudră să nu lucească. Freză cu fîs-fîs în care am intervenit în forţă pentru a elimina cărarea de pe-o parte.

Şi, dacă vreţi să ştiţi un secret: Superstarul nu avea şosete în pantofi. :) Pentru că pe mama superstarului nu a dus-o capul că şosetele sînt flauşate şi, deci, prea groase să îi încapă în pantofi.

16 comentarii:

Ionouka spunea...

Hai cu linkul, sa-l vedem pe piticul stirist! Sint sigura ca lipsa sosetelor i-a dat un plus de confort si inspiratie... :)

vasilissa spunea...

ionouko, daca te grabesti, astazi pina in unu la prinz, mai exista jurnalul de 21,00 pe realitatea.net, la jurnale. sint acolo insirate. Fane apare la minutul 41:36, spre final. enjoy!

vanessa spunea...

A fost nemaipomenit cu sosete sau fara! Oricum, prietena lui de pe cand aveau 9 luni si se pupau de mama focului in nisip, si-a luat astazi umbrela la gradi "pentru ca asa a zis Stefan".

vasilissa spunea...

vanessa. mooor de ris.... deci a plecat nora-mea cu umbrela? sa vezi cind i-oi povesti lui fane!

vanessa spunea...

Da, asa mi-a spus in holul blocului."Mama, ti-ai luat umbrela, ca asa a zis Stefan?"

vanessa spunea...

P.S.
"eu mi-am luat umbrela ca asa a zis stefan aseara"

vasilissa spunea...

mai, de plouat a plouat cred inainte sa plecati, acu a cam iesit soarele :))

Irinuca spunea...

Vine-vine ploaia a' mare. Nu va lasati pacaliti de soarele asta, ca dupa ce va treziti de la nani de dupa-amiaza, va mureaza ploaia daca n-aveti umbrela la voi. Fane stie ce zice!

vasilissa spunea...

irinuco, măcar atît, să nu înşelăm poporul cu televizorul. ;)

Călin spunea...

Ce frumos ai povestit! El ce impresii a avut? I-a plăcut mult? I se părea mereu că mai trebuie să urmeze ceva? Aşa-i că n-a avut emoţii?

vasilissa spunea...

caline, el nu, io.... nu ma intreba... Si daca aveam vreo indoiala ca i-a placut sau nu, acu e cert. De cum a facut ochi a intrebat cu speranta in glas: si mergem si azi, da?

prietenul oamenilor spunea...

Da, uite ca il vazui si pe Stefan la meteo. Rumanul Osmanovici are in sfarsit de ce sa se teama. Tara da in continuare prezentatori eleganti si aratosi. Si da, Stefan a avut dreptate cu umbrela, ca azi a picurat. Cat despre sosete...puteai sa rezolvi simplu problema. De ce nu ai incercat sa asortezi la costumul copilului niste frumoase cizme de calarie pana la genunchi sau de cauciuc, pentru impresie, ca tot urma sa ploua?

Nataşa spunea...

Am stat stana de piatra si m-am uitat cu o atentie cum nu m-am uitat in viata mea, la nici o emisiune la TV.
Mi-au placut nespus seriozitatea-i relaxata, suspansul creat pe ici, pe colo, gestul de atentionare [am zis io ca tre' si-un emoticon de-asta], tinuta [costum, cravata] s.a.m.d.
Dimineata, cand sa plec, s-a deschis o bula [ca aia din benzile desenate], si-a aparut acolo Stefan, facand acel gest de atentionare, pe un ton de avertisment, usor-usor incruntat. Drept pentru care m-am ridicat pe varfuri si mi-am luat umbrela de pe cuier.

Nataşa spunea...

Am uitat:
transmite-i felicitari vedetei!

vasilissa spunea...

@prietenului meu. adica al oamenilor, in caz ca nu era tocmai clar... daca mai aude bietul osmanovici chestia cu temutul, o sa inceapa pe bune sa isi stringa sacoul pe linga talie infrigurat. uite ca nu m-a dus capul cu cizmele, ca bune erau acu la-ntors acasa cind ploaia din drum ma prea apasa. By the way, sper ca apreciati ploaia din seara asta pe care "mamiiiii, maaaamiii, eu am zis!"

vasilissa spunea...

@dora. foarte misto aia cu bula si ridicatul pe virfuri. sper ca nu ai fost fix printre ploile de azi de ai carat-o de pomana :). i-am transmis lu fane toate temenelele. saruminusitele.