vineri, 27 noiembrie 2009

Almanahe vs succesuri

Aţi văzut cu toţii filmuleţul cu (un presupus) Băsescu lovind cu pumnul un copil în plină campanie electorală în 2004. Să presupunem că este vorba de un trucaj sinistru. Odată vărsate pe post, imaginile ne aruncă în gura lupului european şi internaţional. Dacă pînă mai ieri, România era ţara ţiganilor, de astăzi România va fi ţara în care preşedintele îşi mardeşte poporul. Indiferent dacă filmarea este una reală sau una "făcută", suferim cu toţii un mare deserviciu. În plus, cum este posibil ca preşedintele României să aibă vreo clipă de îndoială dacă s-a întîmplat au ba aşa ceva? Cum e posibil, vă întreb, să nu îţi aminteşti aşa ceva? Cum e posibil să răspunzi la o astfel de acuzaţie altfel decît "este imposibil să fi făcut eu aşa ceva, doar să îmi fi luat Dumnezeu minţile!"

Mi-ar plăcea să îl văd pe puştiul ce şi-a luat-o în cel mai prezidenţial mod peste 20 de ani devenind preşedinte şi amintindu-şi de acestă scenă ca de una de neimaginat într-o Românie care a depăşit 40 de ani de democraţie postrevoluţionară şi îşi permite să se indigneze de asemenea gesturi. Dar tare mi-e că puştiul va ajunge un adult convins că să-ţi iei o bucată în faţă de la unul mai sus pus, hai să zicem, de la un preşedinte, nu e chiar o mare scofală.

Bun, şi dacă tot am stabilit linia de la care nu văd ce se mai poate face cu Băsescu, mă întreb ce naiba fac cu ştampila aia de vot cînd m-oi aventura în cabină. Cred că iau cariocile lui fiu-miu la mine şi să te ţii natură moartă ce-o să-mi iasă!

4 comentarii:

prietenul oamenilor spunea...

Pai uiti ma, cum sa nu uiti? In plus s-ar putea sa il fi injurat plodu', si stii cum doare injuratura de pusti... Astia trebuie starpiti de mici. Si oricum, daca nu o fi trucat, e clar acum ka kopilul se pregatea deja sa il loveasca primul. Nu ai vazut ca ridicase pumnii in garda si ce privire taioasa avea? Numai reflexele de marinar incercat, care debaraseaza masa plina de sticle dintr-o singura miscare au impiedicat un atentat evident...

vasilissa spunea...

doar un pas, practic, pina la o lovitura de stat! am zis!

vanessa spunea...

Mie cel mai tare mi s-a parut Juramantul din ultima confruntare.
"Jur ca nu l-am lovit cu pumnul, nici in plex, nici in fata!"
Ca sa nu mai vorbesc despre ideea de sorginte tiganeasca de a jura pe ceva sfant.
-Zi, pirando, m-ai inselat cu Fane Prezicatoru'?
-Sa mor io daca am facut asa ceva.
-Pirando, pune mana pe icoana si jura ca n-ai facut nimic cu Prezicatoru'
Pirando pune numai trei dejte pe icoana,celelalte doua dedesubt si zise: Jur pe ce am mai scump, pe familia mea ca nu m-am atins de Prezicatoru decat cu picioru' si atunci din greseala!
Halal mediator! Halal conducator!
Halal popor!

vasilissa spunea...

halal, cum bine zici. stii ca "halal" vine din araba in care inseamna, de fapt, de bine? ete ce a facut romanul si din cuvintul asta.... :)