marți, 25 mai 2010

Megdonalds



Consumismul mi-a atins şi progenitura care, în timp ce îşi sorbea tacticos freshul de portocale şi chinuia pe ascuns motanul din dotarea cafenelei - o cafenea de-aceea, departe de ochii necunoscătorilor, pe o alee lungă, uşor şerpuită şi greu de localizat verbal - trasa linii curbe şi punctate pe un colţ de masă în agenda unei prietene dispuse să-şi abandoneze jumătate din filele lui 2010 în mîinile micului desenator.

Ce a ieşit vedeţi mai sus. Între timp pisica s-a ascuns sub masa adulţilor, freshul s-a lungit niţel pe podea, iar cariocile s-au repezit de-a rostogolul la scaldă în zeama de portocale ce se scurgea tacticos în picături mari şi grele.

Între timp, Ronald Megdonald a pierdut, fără să bănuiască, o luptă teribilă, pe care o dă de ani de zile: micul consumator de junk food i-a înlocuit fără drept de apel paharul de Cola cu unul de Pepsi.

6 comentarii:

CrisF spunea...

Dar super tare ca desi deseneaza Pepsi care nu e Cola lor, bea fresh de portocale :P Misto desenul, o groaza de chestii inteligente prin el.

vasilissa spunea...

Motanul Florică agravitaţional, de pe piciorul băieţelului mi se pare elementul esenţial. Fără ăla, practic, desenul nu ar mai fi nimic. :P

Andra spunea...

Dar, daca observati, personajului care bea licoarea magica i se innoada lacrimile in barba. Oare pentru ca Pepsi nu e Coca Cola?... :))

vasilissa spunea...

Cred că de mila lui Ronald Megdonald... deci, Andra, înţeleg că tu eşti de partea Coca Cola? ;)

Nataşa spunea...

Da' bine că mi-ai luat vorba din gură, că taman de pisoiul (atenţie, nu motanul - te rog sa respecti dorinta artistului) Florică voiam să mă leg şi eu. Şi să spun că are coada încârligată foarte realist.
În varianta foarte mărită a desenului, moaca lui Florică este îndreptată spre "aparatul de pozat" şi are o expresie clară, de parc-ar poza pentru 'bolentinul de indentitate'.
Mai rămâne problema "ds"-ului de amintit ("Mami, cum se scrie ds?").
Interesant e şi scrisul de-a josu-n sus, cu despărţirea în silabe de rigoare.
Şi culorile presărate ici-colo, în punctele esenţiale, pe poza altminteri alb-negru.
Ţi-am zis eu: o să se vândă mai bine decât
http://www.daylife.com/photo/0eCD9ahbla1wG?q=Mark+Rothko

vasilissa spunea...

Dragă Dora, te înşeli amarnic, era vorba de litera 'dz' nu 'ds'... Cât priveşte pis-oiul, tre să recunosc că stă la poză. dar nu de buletin. după expresie pare mai mult de genul 'faţă-profil' după ce a fost judecat şi găsit vinovat că a băut zama de portocale de sub masă. :)))