sâmbătă, 10 iulie 2010

Lipeli internaţionale între Natashe şi Johni

Din link în link am ajuns la un site al unei agenţii de matrimoniale. Lipelile par să fie între femei din Rusia, Ukraina, România şi bărbaţi din Marea Britanie, Olanda, America, Suedia etc. Aţi prins ideea. Adică femei de pe la noi cu bărbaţi de pe la ei.

Am rămas să citesc cîteva din poveştile de succes prezentate drept modele de reuşită şi m-am întrebat cum de se ajunge aici. Întrebarea e nu de ce ajung femeile şi bărbaţii să îşi caute perechea pe internet, pentru că răspunsul e relativ la îndemînă: trăim vremuri în care, ca să întîlneşti oameni noi, trebuie eventual să te calce troleibuzul. Întrebarea e cum de ajung să construiască un cuplu funcţional.

Cum codoaşele au pierit din nomeclatorul sătesc, iar oraşele pe cît sînt de aglomerate, pe atît de sînt de alienante, internetul pare o opţiune nu numai viabilă, dar chiar de dorit.

În primul rînd, cînd ajungi să apelezi la o agenţie matrimonială, într-o mare proporţie ai ajuns la concluzia că îţi trebuie un partener şi îţi asumi asta.

În al doilea rînd, oamenii comunică şi cîte un an pe mail, semeseuri, memeseuri, scaipuri şi alte alea pînă reuşesc să se întîlnească. Dacă trec acest test se cheamă că au trecut testul răbdării, consecvenţei şi între timp şi-au creionat destul de bine protretul interior al celuilalt. Mai rămîne, deci, să se placă şi cînd în fine se pot ptrivi faţă în faţă. Şansele să se placă sînt mari, pentru că deja s-a creat o legătură măcar de prietenie.

În al treilea rînd, femeile din partea asta de lume încă cred în sinea lor evoluată că un bărbat adevărat e un bărbat potent social şi financiar, care e în stare să întreţină o familie la nivel decent. "Decentul" pentru femeile de pe aici e mai puţin decît "decentul" celor de pe acolo.

Şi uite cum o chestie care părea o abordare superficial ajunge să fie o reţetă de succes pentru mai multe cupluri care s-au cunoscut într-un bar într-o seară.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Cum scria la inceputul secolului trecut prof. dr. Vniazov in studiul sau asupra individualismului absolut si invaliditatii nationale, comunicarea virtuala prin intermediul internet-ului cu scopul de intemeia o familie nu este decat una din posibilitatile de acces la bunuri materiale inaccesibile in prezent, fara a depune efort fizic sau intelectual. Cazul este foarte similar cu una din cele mai vechi profesii feminine.

Adevaratul Invatator al Adevarului (adica eu) consider ca amandoua formele de mai sus se pot trata usor printr-o cura de lucru la o ferma sau CAP din Oltenia, in luna iulie.

vasilissa spunea...

Adevaratul Invatator, asa cum ii sade bine, este anonim subliniind astfel si mai mult adincimea spuselor domniei sale. Multumesc de trecere prin eterul internetic.

irina spunea...

Nu pot sa zic decat ca nu m-a impresionat textul, cat m-a impresionat AIA.
Totusi, apropo de text, am aflat ca in strainatate femeile considera ca un barbat adevarat este un barbat care poarta un cutit la el. Bine, nu chiar in strainatate, ci in Rep. Moldova...Ei, ce zici de ASTA, AIA?
AIA=Adevaratul Invatator al Adevarului - a nu se intelege altceva

vasilissa spunea...

Ma Irina, AIA nu e totuna cu AILALTA, ca sa nu iti mai zic ca strainatatea AIA a ta republicana nu e tocmai un model de urmat. Asadar, daca iti doresti implinirea adevaratei iubiri (AI) nu cauta unde nu e. Dixit.

Unknown spunea...

Revin cu acest comentariu pentru a imi repara greseala fata de vasilissa si pentru a nu intoarce Cosmosul impotriva mea, a vasilissei sau a altor distinsi cititori.

Mai mult decat atat, pentru a nu fi acuzat de anonimat, ma puteti gasi la http://ab-pokoj.livejournal.com/

Irina, Cosmosul dezaproba orice fel de violenta. Barbatii despre care este vorba in comentariul tau cat si uneltele ascutite pe care le oparta la brau, pe umar sau in buzunar si-ar putea gasi utilitatea pe milioanele de hectare de terenuri neprelucrate din Republica Moldova, SUA, Uganda sau Brazilia.

Pentru a lecui Pamantul de molima violentei cu care a fost infestat de catre civilizatiile extraterestre pentru a ne distruge, Adevaratul Invatator al Adevarului (adica eu) recomanda ca toti barbatii care poarta cutit si se afla intr-o tara civilizata sa fie indelung tratati la exploatarile forestiere din Rusia, Canada sau Romania.

vasilissa spunea...

Adevartule Invatatorule al Adevaraciunii (adica, AIA), acum ca ti-ai dezvaluit identitatea ta de adevarat invatator al adevarului ma inclin in fata invataturilor tale. Cit priveste obiectele contondente numai bune de adus rod paminturilor atit de manoase ale Republicii Moldova, Canadei, Ugandei si Olteniei propun sa le ingropam mai bine intru cinstirea pacii cu care ne putem hrani in vremuri de restriste.

ginna spunea...

Intamplarea face ca tarile de unde vin femeile sa fie inzestrate cu o frumusete naturala, dar cu o situatie financiara in spate mai apriga decat previziunile domnului Basescu si tot inatmplarea face ca barbatii din tarile occidentale sa aiba o situatie financiara normala, dar sa aiba o alta mentalitate despre femei. Au iesit si cupluri frumoase, dar au fost si o gramada de ESHECE. In orice caz, dragi femei, e o mare teapa sa relationezi cu un tip din Olanda, Germania sau Irlanda si sa constati cu stupoare ca omu'are ceva strans la tescherea, dar este originar din Republica Moldova (apropo de comentarii).

vasilissa spunea...

ginna, ce pot sa zic? stai sa ma opresc din riiiis. aualleeeeeeu. si zici ca era moldav de-al nostru? si, ca si cind nu era suficient, mai avea si ceva pus de-o parte? auch. asta chiar ca doare. doua belele la un loc e chiar prea mult.

Nina spunea...

Daca asta e criteriul pentru un barbat adevarat, nu trebuie sa cauti pe la agentii matrimoniale, ci pe la stirile de la ora 5 unde sint dotati mai bine, cu topoare, nu doar cutite. Si nici nu trebuie sa te duci pina in republica vecina, ci doar in regiunea noastra

vasilissa spunea...

Nina, cu aia de la stirile de la ora 5 e o problema. La ora 6 toti aia sint fie la pirnaie, fie au deja tarina intre dinti...

Nataşa spunea...

De fapt, problema e mediul în care se cunosc el şi ea?
Sau faptul că ea e româncă şi el occidental sau american?
Că dacă-i vorba de mediu, vin şi io să întăresc rândurile celor care spun că „Dom’le, internetul este un loc la fel de firesc ca oricare altul în care poţi să cunoşti oameni – fie prieteni de bere sau de ieşit în parcul Ioanid ori la Lente, fie jumătatea-ţi, fie...” Ce e rău în asta?

P.S. Am văzut pe tema asta un film foarte simpatic şi credibil, "You’ve Got E-mail" (cu Meg Ryan şi Tom Hanks).
(Cică e inspirat din "The Shop Around the Corner" al lui Ernst Lubitsch. din anii ’40 – mă întreb: în varianta originală, în loc de internet cine era “vinovatul” pentru lipeala finală a celor doi?)

P.P.S. Apropo de cum privesc unii internetul, vară-mea mi-a povestit că o musafiră pe care a tratat-o cu nu ştiu ce prăjitură a exclamat şi întrebat (în timp ce întindea mâna spre farfurie să se servească): “Ce bine arată! Ce prăjitură e asta ? De unde ai reţeta?” Răspunsul vară-mii a fost: „Păi am reţeta de pe internet!” La care musafira s-a retras de parcă avea în faţă o cobră pregătită de atac: „Vai, dar ai încredere să iei reţete de pe internet?”

vasilissa spunea...

doraaaaaa, mare noroc am avut ca ne-am pus internet. zau asa... io una ma felicit. mai ales pentru persoanele cu care sa ies la lente pentru o bere si in ioanid pentru o seara perfect placuta. de fapt, habar nu am care e problema cu netul. cred ca pur si simplu tot discernamintul si flerul fac diferenta.