luni, 21 iunie 2010

Vijelios icscinciu trecea

Aproape opt seara. O ploicică rece, binevenită pe parbrizul încins de drum şi prăfuit. De praf. Un susur plăcut de roţi pe drumul nehîrtopat dinspre Buzău prin sate aşezate de-a dreapta şi de-a stânga asfaltului curgând molcom spre capitală. Un apus pîclos, fără culoare. Peisaj idilic, sfîrşit cu un ce mă-sa, nu mai merge acceleraţia... Nu mai reacţionează nimic. Uite o bretea să ne tragem pe ea. Noroc că nu eram în depăşire. Capota stă deschisă, domnul şef se uită. Se uită. Scoate joja. Ştiu că îi zice aşa, dar nu bag mîna în foc. Scoate un capac. Scoate fum pe nări. E clar. E naşpa. Şeful face miracole cînd e să facă. Dacă nu face, e de nerezolvat nici chiar cu miracolele. Nimic nu mai ţine. Salvarea vine peste o oră jumate. E un logan impunător, mîndria fabricii de la mioveni care porneşte cu scrîşnete şi icnituri cu tot cu icscinciu' nostru argintiu priponit cu-n cablu. La miezul nopţii, cînd pînă şi vrăjitoarele bune sînt negre, în timp ce adunam cu făraşul muştele de prin baie, gazate înainte să plec de-acasă, mi-am jurat să nu mai zic nimic de dacia renault. Sărumîna, conaşilor, super maşină făcurăţi, mulţumesc frumos!

7 comentarii:

vanessa spunea...

I. Sa inteleg ca Fane nu mai este in Bucuresti!
II.Pai nu zisesi, bre, ca baga-si icscinciu' in service!? Halal service!
Parca-l vad pe Sefu ca se inscrie pe lista de asteptare la DUSTER!

vasilissa spunea...

mai, ca bine zici cu dusteru. te pomeneşti că ne sensibilizăm de tot la un produs de mioveni... mmmmm.....

irina spunea...

M-ai tinut cu sufletul la gura, m-am si speriat cand am citit de "salvare". Z-i si tu altfel, izbavire, mantuire, cum vrei, ca am crezit ca a venit si nino-nino ambulanta acolo, in plin camp. Si pentru ceilalti cititori as avea o completare: scena se intampla in vecinatatea unui depozit de dale de beton pentru curte - a se consemna ca Doamna Laura, Doamna de Bucuresti, n-a catadicsit sa se dea jos din gipan sa intrebe cat costa dalele si sa-mi spuna si mie. Deci, in concluzie si fara legatura cu nimic, traiasca golanu'! - pardon, loganu'...

vasilissa spunea...

mă, ce să zic, pot doar să mă bucur că nu ai zis că mp micţionam pe mine. Deci, ca să fie clar, eram în şlapi (ca orice femeie care se dă cu gipanu) şi mi-era frig la ovale şi... gata.

Nataşa spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Nataşa spunea...

Ei vezi? Acum poate înţelegi şi tu, enfin, de ce T. e fan logan şi nu gipan. :)))
Şi nu l-ar da pe-un icscinci... Doamne ferească! :)))

vasilissa spunea...

teodoro, adevărul e că să repari ixcinciu e cumva ca şi când ţi-au cumpăra un logan... deocamdată ne uităm la el aşa... duios şi inutil:))))