duminică, 31 august 2008

Cincinal aniversar






Acum fix cinci ani mîncam o îngheţată de ciocolată, pe băţ, tolănită pe-o parte pe canapea. La trei după masă, îmi trăgeam rochiţa de in pe mine, şlapii şi un băgăjel sumar şi mă îndreptam către Polizu fără să veau să mă gîndesc în avans la nimic. Clipă cu clipă. La şase, încorsetată cu un soi de curea lată ascultam micile bătăi de inimă prin aparatul prins de mine şi mă întrebam dacă asistentele nu mă uitaseră acolo, captivă. După două ore, o femeie al cărui chip nu-l voi recunoaşte niciodată mi-a pus pe piept o mogîldeaţă înfofolită ca o mumie, cu o feţişoară strînsă spre mijloc din cauza unei mîini cam prea hotărîte la înfăşat. "Hai, nu-l pupaţi?" Nu l-aş fi pupat... Nu pentru că nu l-aş fi iubit deja, ci pentru că mi se părea vag neigienic. Plus că pupatul e un act intim care trebuie să vină din interior, nu la comandă. Am ales fruntea minusculă pe care am atins-o cît am putut de uşor cu buzele. Se născuse Ştefan, micul ştrumf cu ochi de chinez, claie neagră de păr şi o personalitate duioasă în plin proces de şmecherenie pe care aveam să o descopăr zi de zi ca pe un dar  infinit. Probabil că asta este de fapt ceea ce ne atrage atît de mult, infinitatea fragilă pe care ţi-o dă un copil. Şi sentimentul acela ca un ghem de aur strîns în plex cînd iubeşti într-atît de mult încît îţi dau lacrimile.

17 comentarii:

Anonim spunea...

La multi ani, plini de bucurii si reusite! Sa-l pupe norocul, sa aibe numai zambete si soare in calea lui!
Si catelusi si pisicute si, broscutze... sa ti-le aduk aks!

Alina spunea...

Nu stiu daca e din cauza alinierii planetelor...sau a poluarii...sau a unei "chestii" cumva bagata in noi de la natura :)...dar mi s-a facut asa un paienjenis umed pe ochi citind "treb'soara aiasta":) Sa-ti traiasca za little man...si nu numai! :)

vasilissa spunea...

elena, multumim din suflet. aia cu catelusii si pisicutele si, mai ales, broscutele... hm...

vasilissa spunea...

mai alina, o fi si de la alinierea planetelor, o fi ceva in aer... dar e si pentru ca esti tu o fiinta nu numai cugetoatare, ci si simtitoare. te puuuuuuuuup

Anonim spunea...

La multi ani cu sanatate! Sa traiasca frumosu' si chiparosu' (copyright elena)... si voi pe langa el. Te puuuup :)

Carmen Nataşa spunea...

La multi ani de o mie de ori!
Poza e o minune!

Anonim spunea...

@andra, multumiiiim. revenisi din concediu???

Anonim spunea...

@botosaru. :) poza e o minune, asa e... acu sintem la capitolul dus munca de lamurire cu razgiielile post vacanta la tara... better don't aks...

Anonim spunea...

La multi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaani!!! :*

Anonim spunea...

@ zoran, Multumiiiiiiiiiiiiiiiim!

Anonim spunea...

mai, mami Laura, stii la ce ma gandeam cand am citit randurile astea?! --normal ca nu ai idee-- ma gandeam ca peste cativa anisori, piticul tau, care va fi cel mai probabil un adolescent cu agenda plina de intalniri cu diverse mademoiselle, isi va gasi timpul sa citeasca la randul lui randurile despre care vorbeam si-o sa le simta profund, asa cum le-am simtit si eu... si spun asta pentru ca, in fond si la urma urmei intre mine si el nu e o diferenta chiar asa de mare...doar 17 ani fara o zi... La multi ani, Stefan! si...sa n-/o asculti pe mami mereu...Pupici

Anonim spunea...

@ramona. si zi asa, sa nu ma asculte fiu-miu tot timpul, ha? pai, stai linistita, nici nu se intimpla deja!!! aualeeeeu, aualeeeu.

Anonim spunea...

Sa-ti traiasca, sa va bucurati de el si sa fie insotit in viata si de un dram de noroc! Iti doresc succes, la fel cum imi doresc si pentru mine (nu sunt egoista) pentru ca este cea mai grea, dar cea mai frumoasa "meserie".
Pupici.

Anonim spunea...

@Vanessa. Si pitica ta frumoasa sa aiba parte de toate cele bune. Abia astept sa o pup diseara pe sarbatorita!

Anonim spunea...

In sfarsit, ma alatur si eu urarilor facute deja de restul poporului si zic din toata inima "La multi ani". Cunoscand personajul aniversat, nu ma indoiesc ca a sarbatorit din plin alaturi de initiatorii proiectului demarat (public) in urma cu 5 ani. Si dupa cum observ de asemenea, cincinalul aduna in continuare admiratia femeilor. Bravo, Stefan...te misti repede...ma...bucur pentru tine...Ia sa imi aduci haina de piele inapoi!!!

vasilissa spunea...

@prietenul oamenilor, sint curioasa daca geaca ii mai vine..., daca nu, trecem la a ta...

mimo spunea...

sa traiasca micutul si sa fie sanatos. :*