luni, 5 ianuarie 2009

Pământul care îşi devorează prunciiSursă foto: E-mail, expeditor care semnează "prisonbreak"

Nu poţi fi părtinitor. Dar nici indiferent. Pentru că realitatea este dincolo de imaginabil. Şi nu realitatea unui război, ci faptul că într-un secol care ar fi trebuit să ne aducă un dram de înţelepciune măcar, sunt copii pe planeta aceasta albastră pe care adulţii îi sacrifică pentru o idee. Nici o idee, oricât de înălţătoare, nu este deasupra vieţii. Indiferent de numele pe care îl dăm divinităţii, de hainele cu care o îmbrăcăm şi de cuvintele cu care o invocăm, Viaţa, în orice religie, e sfântă.

Vă las să citiţi mai jos un comunicat oficial al Federaţiei Organizaţiilor Islamice din Europa. Din păcate, nu am ceva similar şi din partea vreunei federaţii israeliene. În rest, cuvintele sunt absolut inutile.Comunicatul oficial al Federatiei Organizatiilor
Islamice din Europa al carei membru este si Asociatia Musulamanilor din Romania, privind evenimentele tragice care se petrec acum in Gaza


In numele lui Allah , Cel Milostiv, Cel Indurator!Cu o imensa durere, Musulmanii din Europa urmaresc stirile care prezinta drama din fasia Gaza. Aceste acte barbare sunt indreptate impotriva poporului Palestinian din fasia Gaza. Aceste crime ale armatei israeliene invadatoare datorate folosirii unei puteri militare mortale, au inceput Sambata 27 Decembrie.


Masacrul condus de masina militara israelita este indreptat catre oameni nevinovati. Sute de inocenti civili cad morti sub atacul teribil condus de israel.


Aceasta desfasurare de evenimente este fara precedent si nu poate fi justificata sub nicio forma. Nu poate tacerea fi un raspuns la astfel de crime. Atacurile aeriene au fost concentrate asupra unei poriuni mici de pamant care are cea mai mare densitate a populatiei din intreaga lume. Ceea ce se intampla este un genocid asupra locuitorilor Palestinieni.


Firea umana nu poate fi decat socata la vazul terorii si uciderii unei natiuni intregi. Trebuie mentionat ca atacurile aeriene incepeau atunci cand copii ieseau de la scoli, maximizand astfel teroarea si moartea printre copii. Locuri de adorare au fost bombardate cu cei care se rugau in interiorul lor. Aceste lucruri fac aceasta operatiune militara una barbara.


In fata acestei situatii deosebit de grave, noi suntem alaturi de poporul Palestinian din fasia Gaza. Dorim sa aratam fratia noastra fata de ei si o puternica solidaritate umana cu acesti oameni. Poporul din Gaza a suferit mult datorita unei blocade impuse de acum doi ani. Blocada a afectat toate serviciile vitale ce pot asigura continuitatea vietii. Si, de parca acest lucru nu era de ajuns, acesti oameni din Gaza sunt acum aflati sub ploate de foc din partea invadatorilor.


Drept raspuns la acestea si drept raspuns la tragediile continue la care a fost suspus poporul Palestinian in fata intregii lumi, Federatia Organizatiilor Islamice din Europa transmite urmatoarele:


Unu:
Noi, Federatia Organizatiilor Islamice din Europa, condamnam folosind cele mai grele cuvinte asaltul barbaric initiat de invadatotii israeliti asupra poporului Palestinian aflat sub blocada in fasia Gaza. Armata Israeliana este considerata a fi cea mai puternica armata din regiune
avand cel mai dezvoltat arsenal. Federatia condamna atacul considerandu-l nejustificat si in mod evident asociat cu crime de razboi, o practica inumana care isi bate joc de valorile morale ale celor ce traiesc in zona si care incalca toate standardele internationale si declaratiile ce privesc drepturile omului.


Doi:
Federatia cere solutionarea rapida de catre toate partile responsabile aflate pe planeta, la nivel oficial si public in privinta incalcarii drepturilor omului. Federatia considera situatia din Gaza ca fiind o responsabilitate umana si morala ce nu poate tolera vreo urma de ezitare. In aceasta privinta, Federatia nu poate evidentia suficient importanta unei actioni a Uniunii Europene care trebuie sa preia controlul armatei israeliene ce continua aceste masacre. Federatia cere ridicarea imediata a blocadei impuse asupra unui milion si jumatate de Palestinieni din Fasia Gaza.


Federatia cere incetarea oricarui sprijin acordat statului invadator. israel continua sa ignore toate drepturile umane sustinute de legile internationale. Federatia Organizatiilor Islamice din Europa cere deasemenea unificarea fortelor Arabe care trebuie sa sprijine poporul Palestinian cu toate resursele posibile, tintind spre ridicarea blocadei si deschiderea trecerii Rafah care este singurul punct de trecere intre Gaza si restul lumii.


Trei:
Federatia Organizatiilor Islamice din Europa constientizeaza marimea si puterea atacului ce are loc in fasia Gaza si consecintele umane ale acesteia. Acest lucru se adauga unei lipse de prim ajutor si necesarul de baza datorate blocadei. Aceasta tensiune si oroare este cultivata si de declaratiile oficialilor israeliti care spun ca nu vor inceta pana nu-si ating scopurile.


Patru:
Federatia Organizatiilor Islamice din Europa cheama Musulmanii din toate partile Europei sa ia o
atitudine de fratie cu poporul Palestinian, victimile anei atrocitati barbare, prin urmatoarele actiuni:


1. Ruga
catre Allah Preanaltul pentru incetarea suferintelor din Gaza, incetarea atacului care vizeaza Palestinienii inclusiv toti copiii, femeile, batranii si bolnavii. Indemnam toti Musulmanii sa faca adunari pasnice la toate moscheile si la toate asociatiile Islamice.
2. Organizarea de activitati multiple, publice si media, care sa faca vazuta adevarata tragedie a atacului impotriva poporului Palestinian din Gaza. Reflectarea asupra gasirii unor modalitati de trezire a constiintei unor diverse societati Europene. Toate acestea, asigurandu-va ca respectati toate cerintele oficiale si legile statului in care rezidati.
3. Incercarea de a initia activitati mai vaste umanitare care sa aibe scopul sprijinirii celor din Gaza, in vederea tratarii ranilor, asigurarea de provizii, mancare, medicamente si furnizarea de mijloace de mentinere a vietii in fata acestei calamnitati programata impotriva locuitorilor
din fasia Gaza. Ii cerem lui Allah sa ridice aceasta tragedie a poporului Palestinian! Ii cerem Lui sa aibe mila de martirii cazuti acolo! Ii cerem Lui sa vindece ranitii si sa opreasca devastarea pamantului! Ii cerem lui Allah sa binecuvanteze familiile si supravietuitorii lor cu toleranta, rabdare si fermitate! Ii cerem lui Allah Preanaltul sa readuca acestor oameni drepturile lor juste!

5 comentarii:

vanessa spunea...

Doamne si ce sa faci?! Am vazut si eu seara la stiri, cum un baietel de vreo 6-7 ani fugea cu o perna in mana. Nu stiu daca era singur, daca avea parinti, dar instinctiv imi venea sa ma bag in televizor, sa-l iau de acolo, sa-l inconjor de protectie si sa-l tin in casa mea calda si curata, cu o plapumioara pana la gurita citindu-i o poveste. Nu voiam decat sa-l mangai si sa-i spun ca a visat urat

vasilissa spunea...

Vanessa, am ales special poza asta din vreo 15... Restul sînt într-atît de dure, încît ar fi aproape indecent să le public. Chiar dacă realitatea este cea de acolo, cea care se vede, în culori tari, în picăturile de sînge care curg din membre amputate, în cerul dureros de senin care stă deasupra capetelor cu răni deschise, în străzile pe care fug oameni îngroziţi...

andra spunea...

Sustin ce spune Vanessa. Ce putem sa facem noi, oamenii obisnuiti? Nu pot decat sa condamn orice fel de razboi, dus pentru orice fel de "cauza". Mi se rupe sufletul cand vad ce se intampla.. Dar din pacate deciziile se iau atat de sus, iar interesele sunt atat de mari, incat nu conteaza ce spune plebea. Vorba aia: cainii latra, ursu' trece...

vasilissa spunea...

din păcate, aşa e, vocile de jos sînt niţel înfundate de păturile de sus...

Alina spunea...

Dar poate le tragem macar un colt de patura de pe picioare...

ASOCIATIA PENTRU APARAREA DREPTURILOR
APATRIZILOR SI REFUGIATILOR (A.P.A.D.A.R)
str. Batistei nr. 11, sect. 2, Bucuresti,
tel: 0766482999 / 0727673376 / 0728178998
www.apadar.ro


COMUNICAT

Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor (A.P.A.D.A.R.), organizează în data de joi, 8.o1.2009 între orele 12-14, pe trotuarul de vis-a-vis al Ambasadei Israelului din Bucureşti (Blvd. Dimitrie Cantemir nr. 1, tronson 2+3, Bloc B2), o adunare publică avînd ca scop oprirea războiului din Fâşia Gaza. Cerem retragerea trupelor evreieşti din Fâşia Gaza.

Facem apel către toate asociaţiile şi persoanele care doresc să protesteze împotriva războiului din Fâşia Gaza, să vină să alături denoi.
5.01.2009