luni, 4 mai 2009

Iarba e interzisă! Clar?

Da, ei uite că nu vorbesc de iarba aia de credeţi voi. Adică aia de o faci şomoiog şi o tragi în plămîni. Aia ştiam deja că e privită cu ochi duşmănos de organe - ale statului, că alealantele cică nu s-ar plînge. În fine, să revenim, că am cam luat-o pe mirişte. Iar în România asta a noastră modernă să o iei pe mirişte e interzis prin lege. Mă refer la miriştea din parcuri. Alea ale noastre verzi. Păi cum adică? Adică, dacă mă înţelegeţi, în locul pancartelor mititele şi cochete cu "NU RUPEŢI FLORILE" au mai încolţit unele care ar trebui să zică ceva de genul "Interzis statul pe iarbă indiferent de poziţie". Iarba aia, dacă mă înţelegeţi e a statului român. Statul ăla de are grjă de noi să nu păţim nimic rău. Să nu ne invadeze duşmanii, să nu ne fure hoţii euroii şi leptopurile, să nu ne luăm omorul în plină stradă şi să ne achităm la timp de datoriile fiscale. Ete că România stă mult mai bine acu: a rezolvat-o cu astea de mai sus. I-a mai rămas să apere firele verzi crescute cu trudă din pământul patriei.

Io acu mă gîndesc aşa. Dacă ne-am da întîlnire noi între noi, adică fără stat, statul să fie acasă, să zicem, sorbindu-şi cafeluţa de dimineaţă neştiind încă ce îl paşte şi ce-i pregăteşte vulgul ăla prost de trebuie apărat, aşa la cîteva mii de prieteni să invadăm parcurile, care pe bicicletă, care pe role, care per pedes şi ne-am odihni stresatele oase pe iarba aia de nu îl lasă pe stat să doarmă, ce ar fi?

Să ne imaginăm că pentru doi-trei cetăţeni recalcitranţi care şi-au aşternut dinapoiurile pe iarba cu pricina e nevoie de un om al statului, poliţist, de care o fi el. La fo trei mii de cetăţeni, bagi în dispozitiv o mie de poliţişti. Boooon, tocmai am pus de-o manifestaţie. Şi de o aglomeraţie pe cinste. Hai să zicem că noi, proştii, nepregătiţii şi fără însemne, am pierde lupta. Şi am fi legaţi fedeleş ca să fim duşi frumuşel la secţie. Păi să vedem mai departe. Cu ce mergem noi la secţie frumos încolonaţi? Cu dubiţele. Notăm: avem nevoie de cîteva sute de dubiţe. Pe urmă ce facem la secţie? Aşteptăm, nu? Că toţi odată nu putem că ar face naibilui implozie frumuseţe de sediu al poliţiei. Deci aşteptăm? Unde? Păi bănci destule nu prea am găsi. Io zic că ne-am aşterne pe iarbă. Păi nu e bine, că uite cum o punem de două amenzi...

Ce ziceţi? Nu mai bine am legaliza iarba? Staţi, măi, nu aia din primul paragraf. Astalaltă, turtită de popourile bucureştenilor.

Alo, domnu primar sau doctor, haideţi domnule să punem în loc de iarbă pietriş ascuţit, fracţie mare ca să înţepe binişor. Sau o înşiruire de-aia de mega proporţii de gărduţe de-alea de le pun administratorii în faţa blocurilor de nu te poţi aşterne pe ele sub nici un chip fără să-ţi găureşti nădragii... Sau şi mai bine, să facem şosele în locul spaţiilor verzi. Cine dracu a mai pomenit să stai în cur pe mijlocul benzilor de circulaţie?

12 comentarii:

Cristian 210 spunea...

eu zic caaa...
ma duc sa rulez unu' mic si apoi mai vorbim.

Bzzt.. bzzt [ma simt posedat de diavol]:
Te pup Opri! Keep up de good work!

Irinuca spunea...

Cu impresiile de excursie proaspete in cap, ia sa-ti povestesc eu cum e la Tg Jiu, in parcul care gazduieste Poarta Sarutului, Masa Tacerii si Comunitarii de la Jiu. Politistii comunitari, nu cainii. Acolo chiar ca se respecta raportul de un om al legii la doi-trei turisti rataciti. N-ai voie sa stai pe ierbusoara, desigur. Daca esti vazut, esti imediat fluierat si consemnat. Nitel mai la deal...daca ai noroc sa nimeresti Coloana Infinitului, ajungi iar intr-o zona crepusculara. Ai voie sa calci spatiul verde, dar numai insotit de politistul comunitar. El are voie, da? Deci, toata lumea picioarele in aer!

vasilissa spunea...

irinuco, acu ce sa zic... daca ar lua toti coloana infinitului drept copac ma gindesc ce duhoare ar fi la poale... dar, banuiesc ca polistul comunitar ar avea voie. ca na, misiune extrem de urgenta!

vasilissa spunea...

a, domnu doosutezece, pai, donle, nu e cu premii. adica poa sa fie, dar cam ca in bancul ala sovietic cu Volga care era de fapt bicicleta si care nu i s-a dat, i s-a luat :))

Irinuca spunea...

Iata ca inca o data se dovedeste ca laba piciorului politistului e mai valoroasa decat labele noastre.

vasilissa spunea...

irinucaaaaa, vai de mine, dar unde fusesi tu fata cuminte de te intorsesi cu asa bagaj lingvistic? pffuuuu. tre sa te trimitem la un curs de urgenta!

vanessa spunea...

Mey, cica s-ar legaliza statul pe iarba in viitorul apropiat, dar fara accesul in parcuri cu biciclete sau role. Adica, te duci cu paturica sau cu haina domnului asezata cu captuseala in sus si te vei putea aseza pe iarba linistita. Ceea ce nu cred ca stii este ca jumatati/sferturi din parcurile bucurestene sunt retrocedate fostului propritar sau urmeaza sa fie, asa ca... oricum mai mult ca sigur in cativa ani vom sta in cur pe sosele, rugandu-ne sa treca si vreun tir (turcesc, daca se poate) ca oricum pe aici in tarisoara asta nu prea mai avem ce face.

vasilissa spunea...

aha, deci se legalizeaza pentru ca practic nu va mai fi iarba cu pricina. Luati de stat acu daca mai aveti pe ce!

Alina spunea...

Dar daca vin cu petecul de gazon de acasa, am voie sa stau? (hmmm, uite ca acu ma pocni proasta de idee - n-ar merge chestia asta de un flashmob in piata universitatii, in mijlocul bulevardului, asa, subtil? :) )

vasilissa spunea...

@alina. mai, cred ca da, cu conditia, desigur, sa nu iti pui gazonul peste gazonul primariei...

Alina spunea...

Nu, sigur ca nu, ca ar fi un conflict la firul ierbii :)

vasilissa spunea...

@alina, mega tare conflictul la firul ierbii e chir mai nasol decit ala la nivel inalt, nu de alta, dar sciaticu de la o virsta isi spune cuvintul... chestie de pozitie, deci.