sâmbătă, 19 decembrie 2009

Generalul Iarnă, Moartea Albă, România sub Nămeţi

Titluri, deh, de care facem uz pe la teve de cum dă prima zăpadă mai serioasă. Asta, să zicem, e treaba noastră, a scribacilor. Dar nu e în totalitate vina noastră. Ni se dă ocazia. Uite, io, par exampăl, mă gîndesc că dacă primăria făcea din vreme ce avea de făcut, am fi putut scrie titluri mult mai inspirate, de genul: Iarna nu ne-a surprins. Iarna nu ne-a cotropit. Mai puternici decît natura. De-astea... Dar, na, pare-se că Oprescu e un primar destul de bun pentru un medic, sper doar că nu e şi un medic destul de bun pentru un primar.

2 comentarii:

vanessa spunea...

Ta-ta-ta-ta-ta:
Intra in scena un functionar public cu o vechime deloc de invidiat, pe altarul administratiei publice locale.
Primarul Oprescu nu prea are ce sa faca. Asa cum Boc cel mic da 5 ordonante, care daca erau legi, erau neconstitutionale, Consiliul General a adoptat o hotarare prin care firmele de salubrizare incheie contract direct cu primariile de sector, la nivelul Primariei Capitalei fiind doar un amarat comandament de deszapezire care monitorizeaza centimetrii de zapada. Nu prea are ce sa faca. Nu zic, ca daca ar fi avut aceasta competenta, am fi circulat noi mai bine, dar pana una alta cam asta e realitatea. Hai sa-ti mai spun o veste buna: Sectorul 5 este singurul sector care nu are incheiat niciun contract cu vreo firma de salubritate. Cred ca ti-ai varsat naduful in calitate de sofer. Dar albul asta imens si frumos si sficuiala fulgilor peste obraz m-au determinat sa merg numai pe jos, ceea ce m-a facut sa-mi amintesc de copilarie.Frumoasa iarna !

vasilissa spunea...

@vanessa. pai de ce nu zici asa? acum m-am linistit. In loc sa injur un om, tre sa injur sase! Cite sectoare atitea pirtioare....