miercuri, 28 ianuarie 2009

Jocuri fără penalizări

- Mami, îmi faci coroniţă?
E iarnă, nu prea ai din ce. Găsesc pe jos o creangă subţire, maleabilă, de trestie. O răsucesc de cîteva ori cu simţ de răspundere, îi înnod cît mă pricep vîrful.
Ştefan o preia şi şi-o înfige peste părul nisipiu. E soare, o porneşte în pasul ştrengarului înainte şi compune ad-hoc o melodie de-o rară voioşie :
- Sînt Chris-to-os, sînt Chris-to-os, sînt Chris-to-os... Sînt Chris-tossss!

10 comentarii:

Anonim spunea...

Si totusi mai exista o speranta! Nu e nici Batman, Spiderman, Superman,nici Gardianul Rosu... e doar Christos, simplu, curat si nevinovat.

vasilissa spunea...

@vanessa. sa stii ca la asta nu m-am gindit. in schimb am trait oaresce spaime ca se trezeste vreo baba sa-l afuriseasca pentru asa blasfemie...

Alina spunea...

:)) vreau si eu un copil asa!

Anonim spunea...

Nu e capabil de blasfemie un suflet asa de curat. Cat despre babe...crede-ma nici nu conteaza.
Pe mine ma infioara gandurile, intrebarile si problemele lor.Spun "lor" pentru ca am si eu acasa un exemplar care cateodata ma lasa muta. L-ar putea recunoaste cu usurinta pe Stefan, de Pasti a vazut de 8 ori filmul cu Iisus, il stie pe de rost. Si pe Iisus cu ochi albastri si pe Isus cu ochi caprui (Au fost 2 ecranizari)

Nataşa spunea...

Aha... bun, deci au inceput si discutiile despre Hristos. Aici vad ca nu exista indoieli.

Si eu care tocmai povesteam cum era pe vremea mea... :) si cum simtirile religioase erau ramplasate de alea lingvistice... :)

Anonim spunea...

@dora... discutiile despre hristos io le pun pe seama vreunei educatoare prea simtitoare de pe la gradi. eu imi amintesc o discutie avuta cu mama, pe cind aveam probabil vreo 9 ani. la intrebarea mea, directa, ca virsta asa iti cere, daca exista au ba Dumnezeu (desigur, aveam sa iau de buna ce imi zice, scapind astfel de indoielile care ma mai macinau), mama mi-a raspuns cu o sinceritate dezarmanta, pentru mine: nu stiu, depinde de tine. ei poftim nazbitie!

Anonim spunea...

@alina: hihihi, ti-l imprumut pe al meu, cu ocazia asta mai apuc si eu sa dorm. :))))

Anonim spunea...

@vanessa, ei vezi? zicea bine cine zicea ca secolul asta fie e religios, fie nu e deloc...

Anonim spunea...

Nu cred ca secolul asta are ceva special sau noi nu suntem cu nimic mai speciali decat cei din secolele trecute. Nu cred ca trebuie sa fie ori, ori.Cred, insa in ce ti-a spus mama ta cand aveai 9 ani:Depinde de tine! Mare adevar! Eu recunosc, nu aveam curiozitati religioase, imi amintesc doar ca mi-era teama de Dumnezeu. Nu stiu de ce, nu fusesem pedepsita, dar nu puteam sa fac ceva rau pentru ca imediat imi aminteam ca ma pedepseste Dumnezeu. Ai mei nu s-au dus la biserica decat la nunti, botezuri si inmomrmantari. Nu mi-au insuflat niciodata teama asta. De fapt, nu stiau de teama mea.
Este extraordinar! Ce discutii interesante "adulte" a putut starni joaca nevinovata a unui copil inteligent!Vezi asta e diferenta: Daca Stefan copia un personaj din cartoon network nu era nicio filizofie, dar acum ...spiritele s-au incins.Nimic nu este intamplator. Si e bine ca e asa!

Anonim spunea...

@vanessa. eu cred ca plozii judeca lumea mai adinc decit adultii. si mai just. pe urma intervine societatea care ii tot ciunteste, limiteaza, incartiruieste. asta e...