sâmbătă, 6 iunie 2009

Cît costă o viaţă

De fapt, regimurile politice nu au schimbat niciodată esenţa umană. Boala te tratează la fel, medicii se uită tot în portofel sau sacoşă. În vremea comunismului, important era să cunoşti pe cineva şi să ai pile la casa de comenzi. Acum, aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Să zicem că mergi în străinătate pentru o operaţie complicată. Deci nu e nevoie să dai şpagă. Dar tot nu scapi cu zile dacă nu poţi oferi ceva la schimb. Bani. Deci banii sau viaţa. La asta se reduce, nu-i aşa, pînă la urmă totul. Iar dacă nu ai bani şi vrei să faci totuşi un credit ca să îţi oferi suma necesară lungirii zilelor, mă îndoiesc sincer că vreo bancă îţi oferă mari speranţe la ce speranţă de viaţă ai avea cu un cancer de ficat, să zicem.

Uite şi cazul concret. Femeia aceasta e dispusă să îi dea înapoi, pînă la ultimul euro. Pentru asta trebuie mai întîi să trăiască. Cui îi pasă? Cît de mult înseamnă, de fapt, 40 de mii de euro? Cît de mult înseamnă, de fapt, 40 de mii de euro atunci cînd nu îi ai şi de ei depinde dacă mîine mai trăieşti?

[udate] si aici.

3 comentarii:

Cãlin spunea...

Cazul concret e teribil, pentru cã e real.

vasilissa spunea...

calin, iar ca ea probabil ca sint sute de oameni care nu au nici o sansa. pentru ca nu au bani.

Cristian Gache spunea...

o mica rectificare, link-urile sunt "un pic" error

aici altele mai proaspete:
http://www.paginademedia.ro/2009/06/05/anunt-umanitar-ajutor-pentru-alina-gache-asistent-brat-bolnava-de-cancer/#comments
http://www.murfi.ro/blog/orice-ajutor-conteaza-indiferent-de-suma/
http://comanescu.hotnews.ro/s-o-ajutam-pe-alina-gache.html
http://www.anabirchall.ro/alina-se-lupta-cu-o-boala-grea/