joi, 10 decembrie 2009

Odă găştii de mătuşi

Uite care e treaba. Mie îmi place să rîd. Tare. Iar la poantele mele rîd de mă prăpădesc. Şi, dacă m-am nimerit şi printre prieteni cu care am împărţit nu o dată o pîine, un pufuleţ, o brînză-mpuţită prăjită sau o bere, e cu atît mai bine. Pot să zic prostii cu ghiotura fără să-şi schimbe nimeni părerea despre mine. Nu mai departe de aseară, lîngă liota de mătuşi şi tineri domni care numărau post factum sticlele de vin, m-am hăhăit într-un mare fel. "Hă-hă-hă-ul" prezidenţial, vă spun, nici nu se poate înscrie în concurs. Dar să ştiţi că noi, mătuşile, sîntem ale naibilui tare. S-au spus tot felul de răutăcisme, care, culmea, au distrat pe toată lumea. E mişto să poţi lua în tărbacă pe toţi cei aflaţi la masă fără să iasă la sfîrşit şişurile din teacă, săbiile ninja de sub masă şi înjurăturile de mumă.

Ce voiam io să zic, că n-am reuşit, e că, dacă nu aveţi liota de mătuşi şi tineri domni scufundaţi în discuţii grele şi masculine cu care să vă hăhăiţi prosteşte, e momentul să începeţi să vă căutaţi propria gaşcă. De ce să îmbogăţim aiurea psihologii care nici măcar nu pot să rîdă în hohote cînd le spunem chestiile alea de ne gîdilă pe neuroni?

8 comentarii:

mami spunea...

aoleu mamica ce pornache tre sa fi fost! mi-e dor de voi, de matusi si nepotele, de veri primari si unchi inteleptiti de vremuri, vin si atmosfera. mi-e dor de bancuri rasuflate, de mirosuri grele de branza imputita, rautacisme si priviri cu subinteles. sper, curand, sa se intample iar, sa ma intelegeti k a fost independent de vointa mea sa nu particip la memorabila intrunire familiala. va pup, mi-e dor si astept, cu nerabdare, urmatoarea convocare :)

Alina spunea...

Clar, asta a fost intrunire de famiglie :) Nu m-am mai ras de trei ori pe minut de cand... nici nu mai stiu de cand :)

vasilissa spunea...

@mami. pacat, mare pacat ca nu ai fost acolo. taman tu, mami. ce familie e aia fara mamici si mamaici... :(

vasilissa spunea...

@alina, pai iti zic eu de cind. de cind eram la repli. :)

prietenul oamenilor spunea...

Mda, noroc ca am plecat la timp. Cu vulgaritati si rautacisme de mahala nu o sa progresam in veci. Astept si io ziua cand fiecare vine cu cate-o carte, un tablou, sa ne intrebam ce limba straina am mai invatat, din ce cerc de traforaj si gherghef facem parte, ce filosof albanez am descoperit de curand. De-asta am si plecat la un moment dat, scarbit. M-am dus sa imi iau ceva de Pamtam...Pantan..Panten (?!) ...plievici, ala. Nu va pup.

vanessa spunea...

Chiar daca nu cunosc matusile si tinerii domnii cu care te-ai hahait, imi pot imagina rasul tau molipsitor si poantele tale, care fac cat 100 sedinte la psiholog pentru a trata anxietatea.
Acelasi gen de distractii (imitari de actori celebrii, bancuri, ironii sub forma unor replici memorabile, cantece de pe vremuri)le petrec si io cu familia, dar eu ma bazez mult mai mult pe unchi. Mi s-a facut dor de o cana cu vin cu unchii mei.Multumesc ca mi-ai reamintit.

vasilissa spunea...

bai prietenu oamenilor care esti, uite care e treaba, Tolstoievski e pentru aia culti in cap. clar? noi preferam vulgaritatile. nuti place, iat-i tu pamtamplievici ala si bea tu cu e-l!

vasilissa spunea...

@vanessa, ma bucur ca a iesit ceva bun din postul asta. exact asta si era ideea. sa nu uitam ca exista oameni care fac cit o mie de psihologi.